pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

«Κοινό μέτωπο» κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τα συνδικάτα της ΔΕΗ (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη και τους εκπροσώπους

των συνδικαλιστών, με αντικείμενο την επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη για το περιφερειακό συμβούλιο με θέμα τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Με τη φράση «εμείς στα συμφέροντα δεν θα στρώσουμε χαλί» απάντησε ο Θ. Καρυπίδης, αναφορικά με τα περί παραίτησής του σε περίπτωση πώλησης της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης δήλωσε «κι επειδή δε θέλω να κουράζονται συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι με τα περί παραιτήσεων, η παραίτηση μου ισχύει αν μια μετοχή ή ένα εργοστάσιο πουληθεί. Μέχρι τότε θα παραμείνω στις επάλξεις με τους εργαζόμενους και το λαό. Εμείς στα συμφέροντα δεν θα στρώσουμε χαλί».

Σε ότι αφορά στο ποιος είχε την πρωτοβουλία έλευσης του Γ. Σταθάκη στην Κοζάνη, ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι «η  πρωτοβουλία ήταν δικιά μου και δεν υφίσταται θέμα «μασάζ». Πήγαμε να δούμε τον υπουργό για να έχουμε ενημέρωση από πρώτο χέρι. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και η εντολή που έχουμε πάρει από τους Δυτικομακεδόνες είναι ξεκάθαρη. Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε. Θα δώσουμε τον αγώνα μας με προτάσεις, στρατηγική και ενότητα, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που πάει να δημιουργηθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης δήλωσε ότι «υπάρχει ταύτιση απόψεων που συνοψίζεται στην πλήρη διαφωνία για την πώληση εργοστασίων λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τους δανειστές. Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι υπάρξει αντίσταση, έτσι ώστε και η ίδια να αντισταθεί και να μην υποχωρήσει στις επιταγές των δανειστών.

Σε ότι αφορά στις αντιδράσεις σε σχέση με την επίσκεψη ο Γ. Αδαμίδης τόνισε ότι «θα είναι μια υποδοχή που αρμόζει σε έναν κυβερνητικό υπουργό. Ο υπουργός θα δει τις αντιδράσεις συνδικαλιστών και κοινωνίας. Δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα, μακριά από εμάς τέτοιες προβοκάτσιες». Ερωτηθείς τέλος για τη θέση του περιφερειάρχη, επισήμανε ότι «ο Περιφερειάρχης  έχει σθεναρή θέση, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος προς της πώληση».

 Σωκράτης Μουτίδηςwww.kozani.tv

Δημοφιλή Νέα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας:
Η «ξεκάθαρη» στάση της Κυβέρνησης για την Ακρινή & το «μυστικό» Τσανακτσίδη...  | Δείτε το σατιρικό video
Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Τζόκοβιτς – Ήττα με 3-0 στον τελικό του Australian Open

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Τζόκοβιτς – Ήττα με 3-0 στον τελικό του Australian Open


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο γι…

Καρδίτσα: Η αστυνομία απέκλεισε τον Ε65 και χτύπησε τους αγρότες που ήθελαν να τον απελευθερώσουν! (video)
Αγάπη μου, είναι αυτό ακριβώς που νομίζεις! (Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος)

Αγάπη μου, είναι αυτό ακριβώς που νομίζεις! (Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος)


Ο κ.Μητσοτάκης, ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε “πώς τολμάτ…

Γιώργος Αμανατίδης:
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας: Πρόσληψη τεσσάρων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής - Κάντε την αίτησή σας