pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας: Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αξιολόγηση που η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που την κατηγορούν ότι καθυστερεί,

δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους.

Διαπραγματεύονται δηλαδή για περεταίρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, παραπέρα χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στην συνδικαλιστική δράση. Μέτρα κομμένα και ραμμένα δηλαδή για τις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε σ’ αυτήν την επίθεση είναι να παλέψουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο ΣΕΥΠΕ, για να σπάσει η τρομοκρατία και η απογοήτευση, να δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο, ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

Να συγκρουστούμε με τη λογική που λέει κάνω θυσίες για να πάει καλά το μαγαζί, ότι είμαστε μια οικογένεια. Κάθε επιχείρηση σχεδιάζει μόνο με βάση τα κέρδη της κι όταν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε παίρνει τα μέτρα της, χωρίς να υπολογίζει τις ανάγκες των εργαζόμενων. Στον Μαρινόπουλο επενδύουν αλλού τα κεφάλαια ενώ ήδη τα 2 καταστήματα της Πτολεμαΐδας έχουν μετονομαστεί σε Σκλαβενίτης, στον Καρυπίδη οι εργαζόμενοι είναι πάνω από 1 χρόνο απλήρωτοι με το κατάστημα επί της 25ης Μαρτίου να παραμένει σφραγισμένο και πολλές ακόμη επιχειρήσεις με παρόμοιες ιστορίες δείχνουν ότι δεν κλείνουν από τις απαιτήσεις των εργαζόμενων, αλλά από το κυνήγι του κέρδους.

Να συγκρουστούμε και με τη λογική της αναμονής και του «δεν γίνεται τίποτα». Αυτό έφερε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα εξαήμερα, τις ατομικές συμβάσεις, την ημιαπασχόληση.

Δεν νοείται εν έτη 2017 να δουλεύουμε για 300-400 ευρώ, να μην μπορούμε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενώ την ίδια στιγμή οι εργοδότες έχουν εξασφαλίσει πλουσιοπάροχη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους και όλα αυτά από την δουλειά και τον ιδρώτα των εργαζόμενων.

Τώρα να κάνουμε το βήμα να οργανωθούμε στο σωματείο. Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα. Για να παλεύουμε συλλογικά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς. Με μέτωπο ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – μεγαλοεργοδοσία, βάζοντας τις δικές μας ανάγκες στα αιτήματα μας. Δίνουμε καθημερινή μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και παροχές, για σταθερή και μόνιμη δουλειά.

 Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση και για την μεγαλύτερη γιορτή της τάξης μας, την 1η Μάη.

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σούλης Αϊβαζίδης από το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Φιλώτα: Δεν βάζουμε κάτω το κεφάλι, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας !
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη «Γιαλάν Ντουνιάς» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας
Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία από Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Γιώργος Αδαμίδης: Λένε

Γιώργος Αδαμίδης: Λένε "Προσιτή τιμή" το ακριβότερο κατά 55% ρεύμα


Ο Πρόεδρος στην Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟ…

Οργάνωση...

Οργάνωση...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)


Την ανιούσα έχει πάρει εδώ και μερικές ημέρες και πάλι …