pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Τομεακή Επιτροπή Ενέργειας Δυτ. Μακεδονίας: Για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σε κεντρικό κανάλι

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο πρωθυπουργός στην χθεσινή (25/4) συνέντευξή του σε κεντρικό κανάλι ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ,

αλλά και για το περιτύλιγμα με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να τις «πλασάρει». Παρουσιάζεται σαν καλύτερος «πλασιέ» ενεργειακών μονάδων από ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τη «μικρή ΔΕΗ».

Παραδέχτηκε ότι η πώληση μονάδων της ΔΕΗ δεν απορρέει μόνο από το μνημόνιο, αλλά είναι η εφαρμογή της στρατηγικής της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόζεται σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Της στρατηγικής που πιστά εφαρμόζανε όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και την σκυτάλη της οποίας παρέλαβε η σημερινή.

Είναι φανερό πως όλα τα αστικά κόμματα, αλλά και η τοπική διοίκηση και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, «πίνουν νερό» στο όνομα της «απελευθέρωσης» και της «ανταγωνιστικότητας», καθώς αντιλαμβάνονται την ενέργεια ως εμπόρευμα που πρέπει να χρυσοπληρώνει ο λαός. Τόσο η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα, όσο και η κερδοφορία των μετόχων της επιχείρησης ΔΕΗ Α.Ε. για να είναι «βιώσιμη», σημαίνουν ενεργειακή φτώχεια για το λαό και χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων της επιχείρησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του τομέα της ενέργειας και το λαό της περιοχής να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και «θεσμών». Έχουν πλέον αρκετή πείρα από τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων που πρέπει να την αξιοποιήσουν για να μην γίνουν οι ανησυχίες τους και τα προβλήματά τους «μπαλάκι» στους σχεδιασμούς των αστικών κομμάτων.

Επιβάλλεται πολλοί περισσότεροι να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να ακούσουν από πρώτο χέρι την πολιτική του πρόταση. Μια πρόταση που μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στην πάλη του λαού για την ολόπλευρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Οι εξελίξεις δίνουν έναν ακόμη λόγο για τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου, του λαού της περιοχής στη συγκέντρωση της Ε.Π Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Οι εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας και η πρόταση του ΚΚΕ για Ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών» με ομιλητή τον Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ σ. Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στις 7:30μ.μ, στον Πεζόδρομο της Κοζάνης.      

Επόμενος σταθμός η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και η μάχη προετοιμασίας της απεργιακής απάντησης ενάντια στα νέα μέτρα.

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σούλης Αϊβαζίδης από το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Φιλώτα: Δεν βάζουμε κάτω το κεφάλι, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας !
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη «Γιαλάν Ντουνιάς» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας
Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία από Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Γιώργος Αδαμίδης: Λένε

Γιώργος Αδαμίδης: Λένε "Προσιτή τιμή" το ακριβότερο κατά 55% ρεύμα


Ο Πρόεδρος στην Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟ…

Οργάνωση...

Οργάνωση...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)


Την ανιούσα έχει πάρει εδώ και μερικές ημέρες και πάλι …