stimolo BANNER 1

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέας παράταξης στο χώρο της ΔΕΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Τα προηγούμενα χρόνια, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν και επικράτησαν στο συνδικαλιστικό κίνημα

, επέβαλαν την  ύπαρξης μιας νέας παράταξης με στόχο να δώσει το στίγμα της διαφορετικότητας. Η παράταξη αυτή, που δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια είναι η παράταξη του ΜΕΤΑ.

Η δημιουργία της παράταξης είχε σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση ενός συνόλου εργαζομένων στις τάξεις του ΜΕΤΑ, που έθεσε ως προτεραιότητα ένα συνδικαλιστικό κίνημα ανεξάρτητο, ακομμάτιστο, ταξικό, με διεκδικητικό χαρακτήρα, δίνοντας ελπίδα στους εργαζόμενους για κάτι καινούργιο.

Αυτό όμως δυστυχώς, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν απέδωσε αυτό που προσδοκούσαν οι εργαζόμενοι, αφού δεν κατέστη εφικτό να δημιουργηθεί μια νέα ενωτική ταυτότητα με όρους κινήματος στις γραμμές των εργαζομένων, στις νέες συνθήκες, ούτε όμως έδωσε τη δυνατότητα για  συνεργασίες που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να διευρύνουν τη βάση του ΜΕΤΑ για να μπορεί να παίξει το ρόλο του  ¨καταλύτη¨ των εξελίξεων.

Αντιθέτως το απομόνωσαν και το κατέστησαν μια παράταξη αγκυλωμένη στη λογική μικροπολιτικών διαμαρτυριών, μη μπορώντας να παρακολουθήσει τα γεγονότα, τις εξελίξεις και τα ¨θέλω¨ των εργαζομένων, δημιουργώντας παράλληλα αντικρουόμενες απόψεις και θέσεις στο εσωτερικό του ΜΕΤΑ.

Οι εξελίξεις στο χώρο της ΔΕΗ και οι διαφορετικές φωνές και απόψεις στο εσωτερικό του ΜΕΤΑ, οι διαφορετικές αντιλήψεις του συνόλου σχεδόν των στελεχών και μελών του ΜΕΤΑ/ΔΕΗ με τις αντιλήψεις και πρακτικές του ΜΕΤΑ γενικότερα, μας αναγκάζουν στην αποχώρηση από το ΜΕΤΑ και στη δημιουργία μιας νέας παράταξης. Μιας παράταξης που να μπορεί –πραγματικά- να συσπειρώσει δυνάμεις, που οι αντιλήψεις και οι απόψεις των μελών της για το μέλλον της επιχείρησης και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος να είναι κοινές, συγχρονισμένες  και να δημιουργούν παράλληλο μέτωπο, που να αντιμετωπίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται σήμερα και που δυστυχώς φέρνουν την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τη χώρα σε δυσχερή θέση.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις και τους προβληματισμούς, τα στελέχη του ΜΕΤΑ/ΔΕΗ που συμφωνούμε με τα παραπάνω, αποφασίσαμε τη δημιουργία νέας παράταξης, αυτόνομης και ριζοσπαστικής στη ΔΕΗ, που να μπορεί να κάνει τις ανάλογες συνεργασίες, να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και να δημιουργεί μέτωπο αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα και στην επίθεση που δέχονται οι δυνάμεις της εργασίας σε όλα τα επίπεδα (θεσμικό, οικονομικό, δημοκρατικό).

Για μια ΔΕΗ με δημόσιο χαρακτήρα όπου η ηλεκτρική ενέργεια θα παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Στόχος της κίνησης είναι η δράση μας μέσα από μία παράταξη που να διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας, της αυτονομίας , της αλληλεγγύης και της ταξικής συνείδησης, που θα διαμορφώνεται στην πράξη με όρους κινήματος και όχι με όρους γραφειοκρατίας στα συνδικάτα.

Που η παρέμβασή της στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην κοινωνία θα διαμορφώνει συνθήκες διεξόδου από το τέλμα που έχουμε έρθει και θα δημιουργεί προοπτική για τους εργαζόμενους.

Καλούμε όσους συμφωνούν με τις παραπάνω σκέψεις να συνταχθούν μαζί μας στη δημιουργία αυτής της παράταξης, δίνοντας όλοι μαζί τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.

Στηρίζουμε τη συνεργασία συσπειρώσεων που έχουν γίνει στη ΓΣΕΕ, στο ΕΚΑ και όπου αλλού έχουν γίνει τέτοιες συνεργασίες και καλούμε τους συναδέλφους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ταυτίζονται με τις δικές μας απόψεις, στη δημιουργία συγκρότησης μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη δημιουργία Πανελλαδικής Πανεργατικής Παράταξης, με ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό. Να δημιουργήσουμε τη δυναμική εκείνη που θα ανατρέπει και θα διαμορφώνει νέους συσχετισμούς, που θα αναγκάζουν  την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τον θεσμικό ρόλο που έχουν απολέσει.

Αγγελίδης Νικόλαος

Αντωνιάδης Αθανάσιος

Αυγερινός Αυγέρης

Βασιλόπουλος Βασίλειος

Βέργος Γεώργιος

Γαβαλάς Χρήστος

Δεληγιαννίδου Φανή

Διαμαντόπουλος Γεώργιος

Ευγενίδης Ιορδάνης

Θεοδωρόπουλος Σταμάτης

Θεοχάρης Γεώργιος

Ιωαννίδου Αικατερίνη

Κακούλης Κωνσταντίνος

Καραμπίκας Θεοφάνης

Κατσαρός Μιλτιάδης

Κεμανές Ιωάννης

Κόρδα Αναστασία

Κριατσέλης  Μιλτιάδης

Κυβρακίδης Απόστολος

Λαβός Νικόλαος

Λότσιος Αθανάσιος

Μαργαρίτης Μιχάλης

Μαυρίδης Παναγιώτης

Μισαηλίδης Ιωάννης

Μιχαλάτος Θωμάς

Ξυμιαλής Δημήτριος

Ξυνόπουλος Παύλος

Παλούκας ελευθέριος

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Παπαδόπουλος Ζαχαρίας

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Παπαθανασίου Μαργαρίτα

Πασσαλίδης Κωνσταντίνος

Πασσάς Παύλος

Πηλιχός Δημήτριος

Σιχονίδης Θεόδωρος

Σουγιουλτής  Γεώργιος

Σούλης Νικόλαος

Στογιάννης Ιωάννης

Τάγκας Νικόλαος

Τάκος Γεώργιος

Τέλιος Παναγιώτης

Τζερεμές Κωνσταντίνος

Τζίτζας Σωκράτης

Τομπαλίδης  Άγγελος

Τραϊανού Πέτρος

Τρέμας Ιωάννης

Τσίπρας Παύλος

Φίλη Μαρία

Χαλκιάς Αθανάσιος

Χαταηελευθεριάδου Μαρία

Χατζηλιάδης Σάββας

Χριστοφορίδης Σωτήριος

Χρόνης Φίλιππος

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες)
Οι ανεμογεννήτριες της περιοχής της Εορδαίας στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας (video)
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ναι σε όλα από την παράταξη του Θεόδωρου Καρυπίδη στη «λίστα Κασαπίδη» για τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για το 2022! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Στις 9 Δεκεμβρίου Λευκή Νύχτα και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Αγέρη
«OUT OF LINES» by top-sport.gr | Η συνέντευξη του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Παντελή Καπετάνου στους Χρήστο Τσαρτσιανίδη και Γιάννη Τοπαλίδη (video)
Ο Παντελής Καπετάνος έρχεται στο «OUT OF LINES» by top-sport.gr και μιλάει στους Χ. Τσαρτσιανίδη & Γ. Τοπαλίδη - Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 21:00! (Trailer)
Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πτολεμαΐδας, γνωστό και ως&n…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα