pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των μεγαλοκατασκευαστών και των εργολάβων».

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή  προς την υπουργό εργασίας Κα Αχτσιόγλου για ζητήματα

που σχετίζονται με την ασφάλιση των οικοδόμων.

Με κάλυψη το δήθεν ενδιαφέρον για τον έγκαιρο έλεγχο της ασφάλισης των οικοδόμων,  ανοίγουν  «πόρτες και παράθυρα» για να χτυπηθεί εκ νέου ο αντικειμενικός συντελεστής προσδιορισμού των ελάχιστων ενσήμων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών, σε κάθε οικοδομοτεχνικό έργο.

Με αυτόν τον τρόπο ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις των μεγαλοεργολάβων για μείωση του «αντικειμενικού συντελεστή» με διάφορα «λογικοφανή» επιχειρήματα που αφορούν τη χρήση νέων τεχνολογιών και δομικών υλικών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δε γνωρίζουν ότι πριν ενάμιση περίπου χρόνο τροποποιήθηκε ο κανονισμός της ασφάλισης των οικοδόμων με τα ίδια επιχειρήματα που θέτουν στην ερώτηση τους. Οι μεγαλοεργοδότες αξιοποιούν το κόλπο των νέων τεχνολογιών και εφαρμογών για να μετατρέπουν την των οικοδόμων σε απλή που τους κοστίζει λιγότερο.

Ξεχνάνε οι κύριοι βουλευτές ότι οι οικοδόμοι διαχρονικά, και σε περίοδο ανάπτυξης και τώρα στην κρίση, είναι αντιμέτωποι με το κλέψιμο της ασφάλισης τους από τους εργοδότες με κάθε λογής κόλπα και τεχνικές.

Ας ανοίξουν μια εφημερίδα για να δουν το όργιο κλοπής και πώλησης των ενσήμων των οικοδόμων. Για αυτά θα πάρουν θέση οι βουλευτές και η κυβέρνηση;

Έχουν να πουν κάτι για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν αποστελεχωθεί και στην ουσία δε λειτουργούν, προς όφελος της εργοδοσίας ή απλώς θα μεταφέρουν εναγωνίως τις απαιτήσεις όλων αυτών που χρόνια καλλιεργούσαν την άποψη ότι «δυσκολεύονται» να κολλήσουν τα ένσημα στους οικοδόμους γιατί ήταν ακριβά. Τώρα που τους έχετε διευκολύνει με τους νόμους που ψηφίζεται και οδηγούν σε πιο φθηνή ασφάλιση αυτοί πάνε ένα βήμα παραπάνω και απαιτούν να μην έχουν υποχρέωση ούτε για τις ελάχιστες μέρες, αν είναι δυνατό και καθόλου.

Η κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που κινούνται στη γραμμή της εργοδοσίας επιβεβαιώνουν με τον πλέον φανερό τρόπο σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και γενικότερα ότι είναι ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Σε αυτή την προσπάθεια θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, των ανέργων στον κλάδο των κατασκευών.     

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Τασιούλας Γιάννης                                                                         Χαντζιάρας Κώστας 

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κινητοποίηση στο Βέρμιο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου κατά των ανεμογεννητριών από τις συλλογικότητες ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, SOS ΒΕΡΜΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS και ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕ
video και φωτογραφίες από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Στέφανο Πράσσο στην Π.Ε. Κοζάνης
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας: ΝΗΜΑΤΑ - γιορτή σε εποχές - Πρόγραμμα
Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)

Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)


Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε τις πρώτες πρω…

Τοπική διοίκηση προστάτης της δημόσιας υγείας ή ντίλερ των ιδιωτών; (του Δημήτρη Παπαδόπουλου - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας)
Λαϊκή Συσπείρωση: