pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μια εκστρατεία ιστορικής λήθης (της Μαριάννας Τζιαντζή)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πολλά φαρμακερά σχόλια εμφανίστηκαν στα σόσιαλ μίντια για τον Λουκά Παπαδήμο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όμως αυτά δεν είναι τίποτα

μπροστά στο τρελό γλέντι που είχε στηθεί το 2013 στους δρόμους του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων, όταν μαθεύτηκε ότι πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σαμπάνιες, τραγούδια και χοροί, συνθήματα όχι και τόσο κολακευτικά για την 87χρονη πολιτικό. Και με μαζική συμμετοχή.

Κατανοητή αυτή η μορφή χουλιγκανισμού, εφόσον η Σιδηρά Κυρία ρήμαξε ζωές και μισήθηκε για τον δημόσιο βίο της. Λαϊκές και αυθόρμητες ήταν εκείνες οι εκδηλώσεις, ταυτόχρονα όμως εξέφραζαν έναν πολιτικό πρωτογονισμό και λειτούργησαν εκτονωτικά.

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν ηττήθηκε, όμως μια κορυφαία και τα τελευταία χρόνια παροπλισμένη εκπρόσωπός του υπέκυψε στο γήρας.

Κανείς τότε δεν επέκρινε τους Βρετανούς για λαϊκισμό ή επειδή τάχα καλλιεργούν το μίσος που ευνοεί την τρομοκρατία. Καμία εισαγγελική έρευνα δεν διεξήχθη κατά των «μη λυπημένων».

Κανείς δεν μίλησε για «εθνικό διχασμό» ανάμεσα σε όσους πανηγύριζαν και όσους σιωπούσαν. Σήμερα όμως θεωρείται ανορθογραφία η μη γονυκλισία μπροστά στον «μεγάλο» ή η αναφορά στη δολοφονία του Τεμπονέρα ενώ ακόμα και η χρήση της λέξης «αποστασία» θεωρείται μη πολιτικά ορθή. Αντ’ αυτής προτιμάται ο ευφημισμός «αποχώρηση» ή «μετακίνηση» από την Ένωση Κέντρου.

Αυτό που συντελείται τις τελευταίες ημέρες από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, δεν είναι μόνο μια εκστρατεία αγιοποίησης του κρητικού πολιτικού, αλλά μια εκστρατεία ιστορικής λήθης. Μια εκστρατεία που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη διαφορετική πολιτική άποψη – και όσο πιο άτεχνα και άκομψα διατυπώνεται αυτή η άποψη, τόσο η εκστρατεία αυτή ευνοείται.

ΠΗΓΗ: www.prin.gr

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…