stimolo BANNER 1

Η ελληνική ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή του Everest μετά από 13 χρόνια!!! (φωτογραφίες - βίντεο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μετά από 13 χρόνια μια Ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Αντώνη Συκαρη και Mike Ευμορφίδη ανέβηκε στη κορυφή του κόσμου!

Το ταξίδι για τα Ιμαλάια ξεκίνησε στις 3 Απριλίου 2017 και είχε διάρκεια περίπου 2,5 μήνες! Μία δύσκολη αποστολή από την ελληνική ομάδα η οποία βγήκε εις πέρας, περνόντας από πολλά μέρη, γνωρίζοντας αρκετούς ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Mount Everest The Greek Expedition 2017

Η ανακοίνωση της ελληνικής αποστολής:

Ξεκινήσαμε με ένα πολυετές όνειρο, με ένα μεγάλο στόχο. 

Να κατακτήσουμε, να ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη.

Στο Everest με τα 8.850 m που ανήκει στην μεγαλοπρεπέστερη και ομορφότερη οροσειρά του κόσμου, τα Ιμαλάια. 

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ 

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την αγάπη σας. 

Μας βοηθήσατε αληθινά πάρα πολύ.

Είμαστε περήφανοι για σας, για μας, για την Ελλάδα μας, για όλους μας.

Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα δικαιωθούν!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις περισσότερες μέρες.

Πως ξεκίνησαν και πως έφτασαν στην κορυφή του Everest.

Αναλυτικά:

Έφτασε η στιγμή. Είμαστε έτοιμοι για την αναχώρηση!

Όλες αυτές τις μέρες εισπράξαμε μεγάλη αγάπη και υποστήριξη απ’ όλους. Σας ευχαριστούμε!

Τα λέμε σύντομα από το Νεπάλ 

 

Η ομαδα έφθασε σήμερα 6 απριλιου στην Loukla 2.810m

Με εσωτερικη πτηση Και προωθήθηκε μέσω Chheplung - Thado Koski -Ghat ,για το χωριο Phakding 2.610m 

Οπου και μολις έφθασε και θα διανυκτέρευσει.

 

Ημέρα 5". Σήμερα, 7 Απρλίου, η ομάδα μας ξεκινώντας από το Phakding 2.610μ, πέρασε από το χωριό Larja Dobhan 2.830μ. και έφθασε μετά από 5,5 ώρες trekking στο χωριό Namche Bazar 3.440μ. όπου θα διανυκτερεύσει.

Στην διαδρομή είδαμε για πρώτη φορά τη κορυφή του Έβερεστ….. από πολύ μακριά όμως…

 

Ημέρα 6. Σήμερα 8 Απριλίου, η ομάδας μας θα παραμείνει στο Namche Bazar 3.440m για εγκλιματισμό.

Ενώ βρίσκονται, παντα σε πολυ καλη διάθεση και ενθουσιασμό!! 

 

Ημερα 7 - Σημερα 9 απριλιου 

Η ομαδα μας αναχώρησε απο το Namche Bazar 3.440m και αφου ανέβηκε στην κορυφή Gong Ri 4090m, οπου υπάρχει το μνημείο τουΈντμουντ Χίλαρι (Πρώτος άνθρωπος που ανέβηκε στο Έβερεστ) στην συνέχεια έφθασε στο χωριό Khumjung 3.790m και επισκέφτηκε το σπίτι του Σερπα Pemba.

Οπου και έτυχε θερμής φιλοξενίας.

Αργοτερα παρα το μεγαλο υψομετρο έπαιξε ποδόσφαιρο και τωρα θα διανυκτέρευσει στο ίδιο χωριό.

 

Ημέρα 8" 

Σήμερα 10 Απριλίου, η ομάδα μας αναχώρησε από το χωριό Khumjung 3.790m, αφού ολοκλήρωσε την πρωινή της γυμναστική ακολουθώντας την οδηγίες του Cross Train Center - CTC και συγκεκριμένα του Mike Bowman κατέβηκε στο χωριό Phungi Thanga, στα 3.200m εν συνεχεία ανέβηκε στα 3.880m στο χωριό Tengboche οπου βρισκεται και το ομώνυμο βουδιστικό Μοναστήρι. Όπου και θα διανυκτερεύσει.

 

Ημέρα 9 ' - 11 Απριλίου.

H ομάδα μας αναχώρησε από το χωριό Tengboche στα 3.880m και αφού ευλογήθηκε απο τον Lama Geshi στο οικισμό Pengoboche στα 3.950 m (είναι μια διαδικασία που πρέπει όλοι οι ορειβάτες να ακολουθήσουν για να τους προστατεύει ο Βούδας κατά την ανάβαση τους στο Everest), έφθασε στον οικισμό Dingboche 4.250m οπού και διανυκτέρευσε.

Ημερα 10 - 12 Απρίλιου 

Η ομάδα έφθασε σήμερα στον οικισμό Lobutse 4.940m το τελευταίο σταθμό πριν το BC. Στα πλαίσια του εγκλιματισμού θα παραμείνει και αύριο στο Lobuche.

Η ομάδα είναι πολύ καλά στην υγεία τους γεμάτοι ζωντάνια, αισιοδοξία και αγωνιούν να φθάσουν μεθαύριο στο Base Camp.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη σας και το μεγάλο και διαρκές ενδιαφέρον σας. Να ξέρετε ότι αυτό θα μας οδηγήσει στην επιτυχία που τόσο πολύ θέλουμε όλοι μας!

 

Ημέρα 11 - 13 Απριλίου 

Η ομάδα μας παρέμεινε σήμερα στον οικισμό Lobutse 4.940m και σκαρφάλωσε σε μια γειτονική κορυφή στα 5.350m. Έπειτα είχε την μεγάλη χαρά να συνάντησε δυο Έλληνες που ζουν στην Σιγκαπούρη και ήρθαν για το trekking του Base Camp.

Ημέρα 12 - 14 Απριλίου 

Η ομάδα μας αναχώρησε από το Lobutse 4.940m και αφού πέρασε απο το Gorakshep 5.140m έφθασε επιτέλους μετά απο 12 ημέρες στο Base Camp του Everest όπου και εγκαταστάθηκε. 

 

Ημέρα 13 - 15 Απρίλιου. 

Η ομάδα μας βρίσκεται πλέον για πρώτη μέρα στο Base Camp του Everest και έχει μια σύντομη βόλτα προκειμένου να γνωρίσει και τις άλλες αποστολές που βρίσκονται εκεί.

Ημερα 14' - 16 Απρίλιου. 

Στα πλαίσια του εγκλιματισμού, αφού ως γνωστόν ο σωστός εγκλιματισμός επιτυγχάνεται με την κίνηση, η ομάδα μας προωθήθηκε μέχρι το advance Base Camp του γειτονικού όρους Pumori.

Μνήμες ανασύρθηκαν καθότι την άνοιξη του 1996 Ο Σύνδεσμος Ελλήνων ορειβατών με αρχηγό τον Αντώνη Συκάρη πραγματοποίησε επιτυχημένη αποστολή στην κορυφή του όρους Pumori 7.161m

Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν ακόμα οι Κώστας Ζουπης, Αλεξανδρος Μπουγιουκλου, Δημήτρης Καλος Δημήτρης Μπακάλης, Δημήτρης Μπουραζανης και Χρήστος Μπελογιάννης.

Το απόγευμα προετοιμάζεται για το απαιτητικό πέρασμα του Παγετώνα Κουμπου.

 

Ημέρα 17 - 19 Απριλίου.

Η ομάδα μας σκαρφαλώνει στον Khumbu Icefall. Για 6 ωρες και επιστρέφει στο base camp του Everest.

Ημέρα 18 - 20 Απριλίου. 

Η ομάδας μας στα πλαίσια της προγραμματισμένης ανάβασης στο Mount Lobutse east για λόγους περαιτέρω εγκλιματισμού. Αναχώρησε απο το base camp του Everest και μετα απο 7 ώρες έφθασε στο high camp του Lobuche.

Ημέρα 19 - 21 Απριλίου. 

Η ομάδα μας σκαρφαλώνει στην κορυφή Lobutse east 6.119m. Επιστρέφει στο camp και αργότερα επιστρέφει στον οικισμό Lobutse συμπληρώνοντας ενα εξαντλητικό τριήμερο.

Όμως η αισιοδοξία και η αφοσίωση για τον στόχο παραμένει πολύ υψηλή. Απο αύριο επιστροφή στο base camp του Everest και σε συνέχεια του προγράμματος προς τα camps 1 και 2. 

 

Ημέρα 20 - 22 Απριλίου.

Η αποστολή μας επιστρέφει αργά το απόγευμα από τον οικισμό Lobutse στο Base camp του Everest.

Ημερα 21"και 22'', 23&24 Απριλίου 

Η ομάδα μας εκμεταλλεύεται την κακοκαιρία που επικρατεί ώστε να ξεκουραστεί. Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν έχει ηλιοφάνεια οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο Base camp είναι χαμηλές και φθάνουν μέχρι και -17, και το ανθρώπινο σώμα αδυνατεί να αναλάβει και να ξεκουραστεί, όμως αυτή είναι η ζωή στα βουνά με μεγάλο υψόμετρο.

Ημερα 23 - 25 Απριλίου.

Η ομάδα μας προετοιμάζεται για την αυριανή αναχώρηση της στις 2 το πρωί με στόχο την διάσχιση του παγετώνα Κουμπου (Khumbu icefall) και την άφιξη της στο Camp 1, 6.100m και τις επόμενες ημέρες να βρεθεί ακόμα ψηλότερα προς το Camp 2, 6.500m και camp 3, 7.400m.

Η επικοινωνία θα είναι αδύνατη στα High Camps ( Ίντερνετ GSM) εκτός Δορυφορικού τηλεφώνου που ελπίζουμε να λειτουργεί διαφορετικά θα έχουμε νεότερα σε 4-5 ημέρες αφού επιστρέψουν και πάλι στο Base Camp του Everest. 

 

Ημέρα 24η - 26 Απριλίου.

Η ομάδα μας αναχωρεί από το base camp στις 2 το πρωί. Η θερμοκρασία είναι -13C. Περνάμε από το πετρόχτιστο σημείο προσευχής (Puja). Εδώ όλοι οι Σέρπα προσεύχονται κατά την αναχώρηση τους για το βουνό, σκορπούν λίγο ρύζι πάνω από το κεφάλι τους και ψελλίζουν κάποια λόγια.

Σε ένδειξη σεβασμού αλλά και αλληλεγγύης, τα μέλη της αποστολής ακολουθούν την ίδια διαδικασία. Γρήγορα φθάνουμε στο σημείο που είχαμε σταματήσει την προηγούμενη φορά. Ο παγετώνας Κούμπου είναι ένα τεράστιο ποτάμι κατακερματισμένων πάγων με ανισόπεδα κάθετα κομμάτια που σχηματίζουν κενά ανάμεσά τους. Στα κενά έχουν τοποθετηθεί σκάλες, αλλού κάθετες αλλού οριζόντιες, προκειμένου να γίνουν προσπελάσιμα.

Λόγω της ύπαρξης σταθερών σχοινιών, οι τεχνικές/αναρριχητικές δυσκολίες περιορίζονται. Όμως ο Κούμπου απαιτεί πολλά από τους διαβάτες του: μεγάλη εξοικείωση με το παγωμένο τερέν (χρήση Γκραμπον) φυσική κατάσταση, ισορροπία, αντοχή, υπομονή και αρκετή τύχη, καθώς συνήθως κάθε 2-3 μέρες τεράστια κομμάτια πάγων (Seraks) αποκόπτονται ξαφνικά.

-Για πολλούς πριν από εμάς, η προσπάθεια αλλά και η ζωή τους σταμάτησε εδώ.-Άλλωστε τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα στο Everest – Μετά την ζώνη θανάτου εχουν καταγράφει εδώ. Μετά από 7 ώρες εξαντλητικής αναρρίχησης με ατέλειωτες ψυχοφθόρες σκάλες, η αποστολή μας φθάνει στο camp 1, 6.100m. Τα σημάδια έλλειψης εγκλιματισμού είναι εμφανή και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους και την χαμηλή θερμοκρασία -19 C, η νύχτα στη σκηνή περνά πολύ δύσκολα./

 

 

Ημέρα 25η - 27 Απριλίου 

Το Camp 1 6.100m βρίσκεται στο ξεκίνημα της ονομαζόμενης Κοιλάδας της Σιωπής που την αγκαλιάζουν τα ψηλά βουνά: Nuptse 7.863m Lhotse 8.506m Everest 8.848m & Lho La 6.006m.
Οι σκηνές των ορειβατών στήνονται πάνω σε γιγάντια στρώματα πάγων που ανάμεσά τους σχηματίζονται τεράστιες crevasses. Αυτές τις προσπερνάς με σκάλες διπλές ή τριπλές κάθε σκάλα είναι 2 μέτρα.

Η πορεία προς το Camp 2 6.300m συνεχίζεται ανηφορικά και λόγω υψομέτρου η κίνηση της ομάδας μας είναι αργή, πολλές φορές βασανιστική.Κάθε 20-30 βήματα αναγκαζόμαστε να σταματάμε και να εισπνέουμε δυνατά και επαναλαμβανόμενα. Σε λίγο, ο ήλιος αλλάζει το τοπίο.

Η ακτινοβολία του στο χιονισμένο, παγωμένο τερέν μαζί με την έλλειψη οξυγόνου κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όμως δεν μπορείς να αγνοήσεις αυτό που βλέπεις γύρω σου. Ένα καταπληκτικό θέατρο από παγωμένες ορθοπλαγιές με πελώρια seraks που κρέμονται, έτοιμα να ξεκολλήσουν υπακούοντας στο νομό της βαρύτητας αλλά και στον αέναο κύκλο του να υποχωρούν να λιώνουν και να ανακυκλώνονται!! Αναρωτιέμαι πόσο τυχεροί είμαστε που βλέπουμε αυτό το σκηνικό. Τα μέλη της αποστολής, μετά από 3.5 ώρες φθάνουν στο Camp 2 που βρίσκεται πάνω σε μορένα. Πολύχρωμες σκηνές, κυρίως κίτρινες, βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα της μορένας. Το θέαμα είναι καταπληκτικό, οι εικόνες όπου κοιτάξεις είναι μοναδικής ομορφιάς Είναι εντελώς διαφορετικό να το ζεις από το να το βλέπεις σε video. Η δυτική κόψη που οδηγεί στην κορυφή του Everest σχηματίζεται ακριβώς από πάνω μας, νομίζεις ότι μπορείς να την αγγίξεις. Ήταν ο στόχος του μοναδικού υπερταλαντούχου Ούλι Στέκ που στάθηκε άτυχος απέναντι στο Νουμτσε στις 30 Απριλίου το πρωί. 

Πολύ γρήγορα τρυπώνουμε στις σκηνές μας. Μέσα στους υπνόσακους έχεις μια ψευδαίσθηση ζεστασιάς, ασφάλειας και λόγω της συσσωρευμένης κούρασης, ο ύπνος έρχεται αναπόφευκτα, ηρεμιστικός και αναγκαίος.

 

Ημέρα 26η - 28 Απριλίου 

Ξυπνάμε στο Camp 2.

Στην πραγματικότητα αληθινός ύπνος δεν ήρθε ποτέ. Αιτία το νέο υψόμετρο;; και η πρώτη νύχτα σε αυτό ;;

Σίγουρα ναι, αλλά όχι μόνο αυτό. Κάποια μικρολάθη τακτικής -ο Mike δεν έπινε νερό σε όλη τη διαδρομή και καθώς δεν έφαγε και τίποτα, αφυδατώθηκε. Ερχόμασταν και από την προχθεσινή μέρα και από το πέρασμα του Κούμπου.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ και είχε μια πολύ δύσκολη νύχτα.

 

Ημέρα 30η - 2 Μαΐου 

Βρισκόμαστε στο Namche Bazaar 3.450 m. Επιτέλους περισσότερο οξυγόνο, κάποια λουλούδια, δένδρα . Εδώ ζουν κανονικά άνθρωποι !! Έχει δίκιο ο δημοσιογράφος που λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να ζει εκεί που πετούν τα boeing.

 

Ημέρα 35η - 7 Μαΐου 
Σήμερα ξύπνησα, άνοιξα τη σκηνή μου και είδα αυτή την εικόνα.

Είναι αληθινή εικόνα, δεν είναι card postal και καθώς είμαι ακόμα ξαπλωμένος προσπαθώ να στριμώξω τις αναμνήσεις μου σε ένα κείμενο που θα εξιστορεί το ταξίδι μας στα Ιμαλάια.

 

17 Μαΐου - 47 ημέρα 

Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου ....

Ξεκινάμε για την τελική προσπάθεια. 

 

18 Μαΐου - Ημέρα 46

Σήμερα 9:30 ωρα Ελλάδας η αποστολή μας έφτασε στο Camp 2, αρκετά κουρασμένοι αλλα με πολύ διάθεση για τη συνέχεια!

 

Η ομάδα αποφάσισε να συνεχίσει για την κορφή, παρά την κούραση αλλά και μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης στο camp 4. Ο στόχος είναι να φτάσουν στη κορφή αύριο στις 07:00 πμ, ώρα Ελλάδος. 

Για αυτό να τους ευχηθούμε, όλοι μαζί, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, και ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. 

 

22 Μαίου - Ημέρα 50

Η ομάδα φτάνει στην κορφή του Έβερεστ στις 7:45 ώρα Ελλάδος. Είναι γεμάτη από συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας. 

Θα κάτσει λίγα λεπτά στην κορφή, για να απολαύσει την πιο όμορφη θέα του κόσμου και θα συνεχίσει με την κατάβαση της στο camp 4. 

Μαζί με εσάς έγινε και η Ελλάδα περήφανη! 

 

24 Μαΐου - 52η Ημέρα

Η ομάδα μας επιστρέφει στο Base Camp από το Camp 2 εκπληρώνοντας την υποχρέωσή της!

Εξαντλημένοι μεν 

Ευτυχισμένοι δε..

25 Μαΐου - 53η Ημέρα 
Αναχωρούμε απο το Base Camp για Kατμαντού, αποχαιρετώντας τους αξέχαστους Sherpa Pemba Tsering, Ki Dorjee και Tsering Chhosang, αλλά και το προσωπικό του Base Camp

26 Μαΐου 

54η Ημέρα 

Η ομαδα μας Αντώνης Συκαρης και Mike Ευμορφίδης θα επιστρέψει στην Ελλάδα μας ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την Αποστολή Mount Everest 

The Greek Expedition 2017.

Αναμένεται να αφιχθούν στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος με την πτήση 2820 της Alitalia την παρασκευη στις 26 Μαΐου την 11.40 πμ.

 

Ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδία μας για την υποδοχή!
 

ΠΗΓΗ: Mount Everest The Greek Expedition 2017

Δημοφιλή Νέα

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας


Η διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών και καθηγητριών τ…

Μια εκπληκτική μουσική παράσταση της θρυλικής Λιλιπούπολης!

Μια εκπληκτική μουσική παράσταση της θρυλικής Λιλιπούπολης!


«Εδώ Λιλιπούπολη»:  Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που …

Εργασία: Κάλυψη είκοσι (20) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (Εργάτες), στη Διεύθυνση Λιγντικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας
Θεατρική Ποντιακή παράσταση «Ανάσπαλτος Πατρίδα - Ανέβζηγος Αροθυμία» Σάββατο 10 - Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (video)
Τα
Χριστόφορος Ζαραλίκος: Όλα τα κουμμούνια κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο, ξύπνα Έλληνα!

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Όλα τα κουμμούνια κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο, ξύπνα Έλληνα!


Ο γνωστός stand up commedian, Χριστόφορος Ζαραλίκος με ένα καυσ…

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δ. Μακεδονίας για την θεατρική παράσταση, την ημέρα αναπηρίας

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα