kalomen834

stimolo BANNER 1

Συσπείρωση των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων για την ανάπτυξη (του Πάρι Κουκουλόπουλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 30/6 με 2/7 είναι πολύ διαφορετικό από τα Συνέδρια που έχουμε συνηθίσει.

Δεν πάμε να λύσουμε διαφορές, πάμε να βρούμε κοινό βηματισμό.

Δεν πάμε να κάνουμε διαπιστώσεις για τις σοβαρές όντως επιπτώσεις της κρίσης, πάμε να διαμορφώσουμε την πρόταση για το ξεπέρασμά της.

Το Συνέδριο μας  είναι προγραμματικό και φιλοδοξούμε να δώσουμε καθαρές και συγκεκριμένες απαντήσεις στο κεντρικό ζητούμενο της χώρας που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη.

Στο προχθεσινό Eurogroup έκλεισε οριστικά ο κύκλος των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, τη μια σκίζοντας τα μνημόνια και την άλλη διαγράφοντας μονομερώς το χρέος.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αγωνίζεται σήμερα να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που τα βρήκε πριν 2,5 χρόνια και δυστυχώς για όλους μας αποτυγχάνει.

Το κεκτημένο του Φεβρουαρίου-Νοεμβρίου 2012 για το χρέος, που είχε κερδίσει η χώρα και το απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας, διαφέρει από τη σημερινή λύση όσο η μέρα με τη νύχτα.

Χειρότερη η λύση για το χρέος σήμερα, τρισχειρότερη η λύση που φέρνουν για την ηλεκτρική ενέργεια από αυτή της Μικρής ΔΕΗ που την πολέμησαν με πάθος.

Οι λύσεις για όλα τα ανοιχτά ζητήματα γίνονται δυσμενέστερες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις όπως βεβαίωνε ο κ. Τσίπρας για να γίνει Πρωθυπουργός, όπως δεν υπήρχαν άλλες συνταγές όπως έλεγε πριν 5 χρόνια ο κ. Σαμαράς.

Εξυγίανση των δημοσιονομικών, σταθεροποίηση της οικονομίας, ανάπτυξη.

Αυτό είναι το πλαίσιο που επιβλήθηκε από τους δανειστές μας και αυτό παραμένει μόνο οι όροι αλλάζουν και γίνονται διαρκώς δυσμενέστεροι.

Από την εκχώρηση της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας με το 1ο Μνημόνιο, φτάσαμε να εκχωρήσουμε τη δημόσια περιουσία στον έλεγχο των δανειστών με το 3ο.

Όποιοι αποσιωπούν αυτή την αλήθεια δεν σέβονται τις θυσίες του Ελληνικού λαού και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

Γιατί πολύ απλά η μακροχρόνια παραμονή μας στα δύο πρώτα στάδια των μνημονίων διευρύνει και βαθαίνει τις ανισότητες.

Σέβομαι τις θυσίες, σημαίνει ότι δε θέτω σε κίνδυνο ό,τι επώδυνα κατακτήθηκε και αγωνίζομαι για την ανάπτυξη.

Η θα μεγαλώσουμε την πίτα και με ισχυρές πολιτικές αναδιανομής θα χτυπήσουμε τις ανισότητες ή θα μοιράζουμε  τη φτώχια μας.

Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό δεδομένου ότι για να επιστρέψουμε στα επίπεδα ευημερίας του 2007, πριν δηλαδή το ξεκίνημα της μεγάλης ύφεσης απαιτούνται επενδύσεις 100 δις ευρώ στα επόμενα 5 χρόνια.

Εμείς γι αυτά πάμε να συζητήσουμε στο συνέδριο μας και κάνουμε μια μεγάλη καινοτομία.

Τα κομματικά στελέχη θα είναι μέχρι το 50% των συνέδρων, το άλλο τουλάχιστον 50% θα αποτελείται από την κοινωνία και τους αυθεντικούς εκφραστές της, στην αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τα επιμελητήρια και τις ενώσεις, τους συλλόγους και τους συνεταιρισμούς.

Στόχος μας η διαμόρφωση της πρότασης για το σήμερα και το αύριο με το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ όπως το έχουμε ονομάσει, γιατί η πατρίδα είναι πάνω από όλα.

Η δεύτερη καινοτομία του Συνεδρίου μας είναι ότι το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ θα έχει σοβαρή περιφερειακή διάσταση σε αρμονία με την κεντρική μας πρόταση.

13 περιφέρειες, 13 συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε μια από αυτές.

Αυτό καλούμαστε να κάνουμε εδώ σήμερα. Και σε αυτό πρέπει να δώσουμε χρόνο και προσοχή.

Το πλαίσιο για τη Δυτική Μακεδονία θα το παρουσιάσει ο Περιφερειακός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κοσμάς Βαρσάμης.

Στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο οι εκπρόσωποι των θεσμών και τα μέλη μας.

Από την πλευρά μου θέλω να υπογραμμίσω ότι η συζήτησή μας αφορά ίσως την κρισιμότερη περιφέρεια της χώρας.

Ο τόπος μας χρειάζεται νέο παραγωγικό μοντέλο όσο καμία άλλη  περιφέρεια της χώρας, καθώς η βασικότερη πηγή εισοδήματος, η ενέργεια, σταδιακά αλλά σταθερά συρρικνώνεται.

Απαιτείται σχέδιο και πόροι να το υπηρετούν μα πιο πολύ χρειαζόμαστε χρόνο για να είναι η μετάβαση ασφαλής.

Τα προηγούμενα χρόνια έγινε σημαντική δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση που στο μεγαλύτερο μέρος της πήγε στράφι.

Εδώ οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης κυριάρχησαν πολυεπίπεδα και σήμερα όλοι μαζί συγκομίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Ο κύκλος των ψευδαισθήσεων στη Δυτική Μακεδονία έκλεισε προ πολλού και από εδώ  πρέπει να ξεκινήσει η αντεπίθεση των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας, αυτών που νοιάζονται για τους πολλούς και τους αδύνατους και όχι για τον εαυτό τους.

Με συγκεκριμένο σχέδιο και  καθαρούς στόχους μπορούμε να πετύχουμε  την ενότητα της κοινωνίας αφήνοντας πίσω μας τις διχαστικές λογικές.

Έχουμε πολύ δουλειά.

Δημοφιλή Νέα

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες στο Μεσόβουνο Εορδαίας για τις εκδηλώσεις μνήμης των 81 χρόνων από το ολοκαύτωμα του χωριού. O Παύλος Παραστατίδης μιλά στο kozani.tv για την θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί και το συνολικό πρόγραμμα του τριημέρου - VIDEO
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ρωτήσαμε
Αυτός ο κόσμος ή θα αλλάξει ή θα σαπίσει (του Θάνου Καμήλαλη)

Αυτός ο κόσμος ή θα αλλάξει ή θα σαπίσει (του Θάνου Καμήλαλη)


Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών μας φέρνουν θεατ…

ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 365 ΜΕΡΕΣ. ! (γράφει ο Στέργιος Μποζίνης)

ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 365 ΜΕΡΕΣ. ! (γράφει ο Στέργιος Μποζίνης)


Χθες σε ανακοίνωση του Δντα Συμβούλου της ΔΕΗ, διατυπώ…

Τρίτη 27 - Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη: Ο Καιρός και οι θερμοκρασίες σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια, Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο, Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ»: Η θεατρική ομάδα «ΕΠΕΚΕΙΝΑ» ανεβάζει το έργο «Ισλί»
Αθωότητα...

Αθωότητα...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα