Χρυσός ο Τεντόγλου (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στην Ιταλία κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Ελληνας πρωταθλητής του μήκους πέταξε στα 8.07μ. και ανέβηκε

στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο 19χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι, έδειξε για μια ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο του. Δίχως αμφιβολίας αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους άλτες του μήκους της Ευρώπης.

Στα 19 του χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου παρουσιάζει την βελτίωση, την εξέλιξη και την πρόοδο που θα πρέπει να έχεις ένας αθλητής με το ταλέντο του και παρά το γεγονός ότι ήταν το φαβορί δεν επηρεάστηκε. Ο Τεντόγλου προσγειώθηκε" δύο φορές στα 8,07 μ. στο πρώτο και δεύτερο άλμα του, ήταν άκυρος στο τρίτο και το πέμπτο και πέτυχε 7,91 μ. στο τέταρτο, ενώ στο έκτο και τελευταίο σημείωσε 7,78 μέτρα .

Η νίκη του Τεντόγλου έχει και σημειολογική αξία δεδομένο του ότι στην ίδια διοργάνωση, στην ίδια πόλη ένας άλλος σπουδαίος Ελληνας άλτης του μήκους κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το 2001 ο Λούης Τσάτουμας "προσγειώθηκε" στα 7,98 μέτρα στην αντίστοιχη διοργάνωση και πανηγύρισε την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του. Ο Τεντόγλου κατέκτησε το 24 ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το έκτο χρυσό. Παράλληλα ο νεαρός έκλεισε τον κύκλο του στην κατηγορία των εφήβων με ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο, από πέρυσι στο Μπίντγκοζ.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, που κατέκτησε την όγδοη θέση με 7,74 μέτρα. Ο αθλητής βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του τελικού το ατομικό του ρεκόρ, αφού πριν το 7,74 μ. στην έκτη προσπάθεια είχε πετύχει 7,72 μ. στην τρίτη προσπάθεια, επίδοση που τον έβαλε στην οχτάδα. Ο αθλητής του Παύλου Σκορδίλη ξεκίνησε την προετοιμασία του μετά το χειμώνα, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, ωστόσο κατάφερε να βρει το δρόμο προς τις καλές επιδόσεις. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάκουμπ Αντεζάκ με 8,02 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και το χάλκινο ο Σάντος με 7,96 μέτρα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Ποντοκώμη την Πέμπτη 24 Ιουλίου - Ξεκίνησε η ONLINE προπώληση - Διοργάνωση: Σύλλογος
Η Ρίτα Αντωνοπούλου και το συγκρότημα

"Πώς έκανες τα λεφτά, ρε Γκρούεζα;" - "Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κύριε υπουργέ"


"Πώς έκανες τα λεφτά, ρε Γκρούεζα;" - "Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κύρ…

Η «φούσκα» των ΑΠΕ σκάει! Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα»; (Στέφανος Πράσσος*) [2ο μέρος]

Η «φούσκα» των ΑΠΕ σκάει! Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα»; (Στέφανος Πράσσος*) [2ο μέρος]


Συνέχεια από το 1ο μέρος Τώρα, όπως είδαμε στο προηγούμ…

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κοζάνη - Η ομιλία της Θεανώς Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (ΒΙΝΤΕΟ)
Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι τις 30 Ιουνίου η χρήση της επιταγής από τους δικαιούχους

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι τις 30 Ιουνίου η χρήση της επιταγής από τους δικαιούχους


Μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει οι δικαιούχοι του προγράμμα…

Προς «φωτογενείς» τοπικούς άρχοντες! (Γράφει ο Χάιδος Χαρίλαος-Ανδρέας)

Προς «φωτογενείς» τοπικούς άρχοντες! (Γράφει ο Χάιδος Χαρίλαος-Ανδρέας)


Προς «φωτογενείς» τοπικούς άρχοντες!        …