pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια: Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ.στην Πλατεία Αριστοτέλους, 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 6:30μ.μ

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Συνάδελφοι,

Η επίθεση στα δικαιώματα  μας δεν έχει τελειωμό.

Η ΔΕΗ Α.Ε : Για να εξασφαλίσει την κερδοφορία της αφού μείωσε δραστικά τους μισθούς αξιοποιώντας   τους μνημονιακούς νόμους, προωθεί την αξιολόγηση με στόχο τη νέα μείωση μισθών, περιορίζει λόγω κόστους τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα της αύξηση των ατυχημάτων. Διώκει συναδέλφους που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα του χωρίου τους. προχωράει σε απολύσεις που ονομάζει εθελούσιες. Έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατολίσθηση το Ορυχείο Αμυνταίου και δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς τους πληττόμενους οικισμούς προς μετεγκατάσταση. Αξιοποιεί τους εργολάβους για τη μείωση του κόστους αφού «νίπτει τας χείρας της» για το δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά για μήνες, τους μισθούς πείνας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η κυβέρνηση : επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” της  «δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του. Ετοιμάζουν στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης το χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογικής δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς και μαζί κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων σε λαϊκά νοικοκυριά,«επανυπολογισμό» δηλαδή νέα μείωση των συντάξεων,  τη μείωση του αφορολόγητου κ.α.

Την κατάσταση θα χειροτερέψει η παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η πώληση μονάδων, ορυχείων και υδροηλεκτρικών. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή λόγω συρρίκνωσης της αξιοποίησης του λιγνίτη. Θα ενταθεί ο ανταγωνισμός για το κέρδος με αποτέλεσμα νέα επίθεση στα δικαιώματα μας. Αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτα θύματα αυτούς που θα απενταχθούν από το κοινωνικό τιμολόγιο κ.α

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν.

Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται.

Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.

Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε:

- Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η επιλογή μορφών ενέργειας να εξυπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη.  Όχι στην παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όχι στην πώληση μονάδων, ορυχείων, υδροηλεκτρικών. 

- Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες μας να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Αναχώρηση Λεωφορείων

Πτολεμαΐδα Δημαρχείο 3:30μ.μ, Κοζάνη Κεντρική Πλατεία 3:30,Φλώρινα Νέο Πάρκο 3:00

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.