pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη επιτροπής συντονισμού για την ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κοζάνης, συνεδρίασε για 3η φορά η Επιτροπή Συντονισμού για την Ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν οι: Θεόδωρος Καρυπίδης-Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θέμης Μουμουλίδης-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς-Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης-Δήμαρχος Π.Ε. Κοζάνης, Αθανάσιος Κοσματόπουλος-Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού, Σταύρος Γιαννακίδης- Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΔΜ για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ και των Έργων, Κυριάκος Ιωαννίδης-Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΔΜ για την παρακολούθηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Μαργαρίτης-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης (Εκπρόσωπος του μέλους της Επιτροπής Γιώργου Δακή).

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Γιώργο Αμανατίδη, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών που πρόκειται να γίνουν στο προσεχές διάστημα, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τα θέματα που ολοκληρώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη σύσκεψη. Επίσης παρουσιάστηκαν από πλευράς ΑΝΚΟ συγκεκριμένα Προγράμματα τα οποία θα προχωρήσουν μέσα στο 2018 και αφορούν χρηματοδότηση δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι θα επενδύσουν στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή της λίμνης Πολυφυτου.

Ακολούθως ο Ιχθυολόγος Αθανάσιος Κουλέτσος έκανε σε όλους τους παριστάμενους μια διεξοδική ανάλυση για την ορθή αλιευτική διαχείριση της λίμνης και τα ζητήματα ιχθυοκαλλιέργειας. Από πλευράς του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος όλων των φορέων προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής, την οποία χαρακτήρισε ως «φιλέτο ανάπτυξης» της Π.Ε. Κοζάνης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός φορέα διαχείρισης ή ενός συστήματος διοίκησης της λίμνης, ο οποίος θα συγκεκριμενοποιήσει τις ενέργειες και θα προχωρήσει όλες τις δράσεις συντονισμένα.

Ακόμα ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι αναμένεται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιλύσει θέματα και θα συμβάλλει στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση των στόχων που έθεσε μέσω συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων η Επιτροπή.

Τέλος να σημειωθεί ότι παρόντες στην σύσκεψη ήταν και οι:

Δημήτριος Δρογούτης-Πρόεδρος Τ.Κ. Γούλων, Νικόλαος Αρβανίτης-Πρόεδρος Τ.Κ. Ρυμνίου, Γεώργιος Καρανάνος-Πρόεδρος Τ.Κ. Καισαρειας, Σοφία Νικολαΐδου-Πρόεδρος Τ.Κ. Αυλών, Ερεοφίλη Φουντούλη-Πρόεδρος Τ.Κ. Πολυφυτου, Ξενοφών Βαΐζογλου-Πρόεδρος Τ.Κ. Νεραϊδας, Γεώργιος Διαμαντής Πρόεδρος Τ.Κ. Κρανιδίων, Νικόλαος Κουρτίδης-Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου, Ιάκωβος Βαΐζογλου-Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης και τα στελέχη της ΑΝΚΟ Ζωή Γκερεχτέ και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Δημοφιλή Νέα

Καταγγελία από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας:
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

«Αποκλειστικές πληροφορίες» του kozani.tv: Ποιοι θα συνοδεύουν τον Κ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στην περιοχή μας | Δείτε με ένα κλικ !
Κωστής Χατζηδάκης Σεπτέμβριος 2019 για
Kλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο δήμο Εορδαίας

Kλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο δήμο Εορδαίας


Λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.

Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου
Αυτοκινητοπομπή στο Αμύνταιο από τους αγρότες του μπλόκου του κόμβου Φιλώτα 5η ημέρα των κινητοποιήσεων.
Δήμος Εορδαίας: Η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Δήμος Εορδαίας: Η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου


Λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.