"Ξεχασμένα Διαμάντια": "Λυσιστράτη" σε μετάφραση στα ποντιακά από τον Κώστα Διαμαντίδη | Ποντοκώμη 2003, μια παράσταση που άφησε εποχή !

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που παίχτηκε η "Λυσιστράτη" σε μετάφραση στην ποντιακή γλώσσα από τον Κώστα Διαμαντίδη και σκηνοθεσία της Ελένης Γερασιμίδου στο ανοιχτό θέατρο Ποντοκώμης «Μίκης Θεοδωράκης». Ήταν καλοκαίρι του 2003 !

 

Πέρασε αρκετός καιρός και από την εκπομπή "ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ" του Σεραφείμ Φυντανίδη, με φιλοξενούμενους τους πρωταγωνιστές εκείνης της προσπάθειας, που θα έλεγε κανείς ότι άφησε ιστορία.

Χιλιάδες κόσμου είχαν βρεθεί τότε στη Ποντοκώμη, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν, μιας το θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και τις δύο ημέρες. Ερασιτέχνες ηθοποιοί, όλοι μέλη ποντιακών συλλόγων της περιοχής Κοζάνης, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποζημιώνοντας το κοινό που ήρθε από πολλά μέρη της Ελλάδας. Τη μουσική είχε γράψει ο Γιώργος Γερασιμίδης, η χορογραφία - κίνηση του Σίμωνα Πάτροκλου, τα σκηνικά - κοστούμια του Κώστα Βελινόπουλου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Αγγελική Ξένου. Δείτε απόσπασμα της εκπομπής, με συζήτηση και μικρά αποσπάσματα από τη "Λυσιστράτη" στα ποντικά !

video:

 

36

Δημοφιλή Νέα

Αυτά έλεγε τον Δεκέμβριο του 2021 ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς στο kozani.tv για την τηλεθέρμανση... τους ηλεκτρολέβητες... τα 15 εκατομμύρια… την «εξασφάλιση»... τις ευχαριστίες στην κυβέρνηση… και για τις αυξήσεις που δεν θα γίνουν… (video)
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης: Kατά το ήμισυ Μεσοβουνιώτης, τιμή μου που το λέω ! (video)

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης: Kατά το ήμισυ Μεσοβουνιώτης, τιμή μου που το λέω ! (video)


"Η συγγραφική μου δραστηριότητα έχει την αφετηρία της…

Βίντεο του kozani.tv από το ετήσιο μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου
Η Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του KKE αποχαιρετά τον σύντροφο Νίκο Ακριτίδη (Χρύσανθο)
Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π.Ε Κοζάνης για την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π.Ε Κοζάνης για την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης


Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμω…

Φωτογραφίες του kozani.tv από το ετήσιο μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου
Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας για τη συνεδρίαση του ΔΣ Εορδαίας στις 17 Οκτωβρίου με θέμα την λειτουργία της τηλεθέρμανσης