Σήμερα Δευτέρα στο Φλου η παρουσίαση του βιβλίου «Της Έχιδνας Παιδιά» του Γ.Τριανταφύλλου

Προσθέστε το Ptolemaida.tv ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σήμερα Δευτέρα 14/9 και ώρα 20:00 στο Φλου, η παρουσίαση του βιβλίου «Της Έχιδνας Παιδιά» του Γ.Τριανταφύλλου.

Οι Εκδόσεις «Γράφημα» και ο συγγραφέας Γιώργος Τριανταφύλλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου του συγγραφέα, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Καφέ Μπαρ «Φλου».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Θένια Βασιλειάδου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Στέλιος Μήλιος
  • Στέλιος Χλιαράς, Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
  • Ελευθερία Καλώτα, κοινωνιολόγος
  • Ελένη Βαλάκα, ποιήτρια και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Αποσπάσματα από το έργο θα διαβάσουν οι μαθητές Στέλιος Πιπεράς και Χριστίνα Μωυσιάδου, ενώ τη βραδιά θα συνοδεύσουν μουσικά η Χριστίνα και η Θεοδώρα Τανή.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Η Στοά του Βιβλίου».

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικού ρεαλισμού του Γιώργου Τριανταφύλλου, το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Γράφημα».

Στο έργο θα μπορούσε κανείς να προσδώσει και στοιχεία αστυνομικού νουάρ, με ηρωικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, στον πυρήνα του παραμένει μια γλαφυρή αποτύπωση, μέσα από περίπου 20.000 λέξεις, της σήψης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία, της καθημερινής πάλης των ευάλωτων ομάδων και, ιδιαίτερα, των νέων, αλλά και της ανάγκης για αντίσταση απέναντι σε μια άδικη πραγματικότητα.

Ίσως, τελικά, μόνο οι αξίες μας και η πίστη στον άνθρωπο μπορούν να δώσουν τέλος στη δυστοπία. Η ύπαρξη ηρώων μέσα σε έναν κόσμο ζοφερό και άνισο αποτελεί ακριβώς την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Αχιλλέας, ένας έξυπνος και ευαίσθητος, αλλά ταυτόχρονα ρωμαλέος νέος, ο οποίος έχει χάσει τον πατέρα του σε εργατικό ατύχημα. Από μικρός αναγκάζεται να εργαστεί, καταφέρνει όμως παρά τις δυσκολίες να σπουδάσει.

Βγαίνοντας στην κοινωνία, έρχεται αντιμέτωπος με μια σκληρή πραγματικότητα, με την αλήθεια που όλοι μας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βιώνουμε καθημερινά. Παράλληλα, η παρουσία ενός σκοτεινού προσώπου, το οποίο εμπλέκεται στη ζωή του, οδηγεί τον αναγνώστη σε μια βαθύτερη αναζήτηση γύρω από τη λεγόμενη «Έχιδνα» και το ποια πραγματικά είναι αυτή.

Μια ιστορία για τη δυστοπία, την κοινωνική αδικία, την ανθρώπινη αντοχή και την ανάγκη για αντίσταση, αλλά κυρίως για την ελπίδα ότι, ακόμη και μέσα στο σκοτάδι, ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει τον δρόμο των αξιών και της αλληλεγγύης.

1409 10